martes, 7 de abril de 2015

Empúries


Polis (del grec πόλις) és la denominació de les ciutats estat de l'antiga Grècia, sorgides des de l'Edat Fosca fins a la dominació romana. La polis va ser on es va desenvolupar i va expandir la civilització grega fins a l'època hel · lenística. La unificació entre el nucli urbà i el camp, característica essencial de la polis arcaica i clàssica, es va complir fins a la segona meitat del segle VII a. C. 




Àgora, en l'Antiga Grècia era la plaça de les ciutats-estat gregues. Era un espai obert, centre del comerç (mercat), de la cultura i la política de la vida social dels grecs. Estava normalment envoltada pels edificis privats i públics més importants, com les stoas (pòrtics columnados), pritaneos (oficines administratives), Bouleterión (edifici per a les reunions de la boulé) i balaneia (banys)



En l'Antiga Grècia, un Asclepeionera un "temple curatiu», consagrat al déu Asclepi. El Asclepeion d'Epidauro estava a uns 8 km a l'oest de la ciutat d'Epidaure a la Argólid a (Peloponès). 

El fòrum era una plaça pública al voltant de la qual es distribuïen els principals edificis de la ciutat, amb funcions religioses, administrativa i comercial. 

La muralla era un mur tancat destinat a la protecció i defensa de determinat lloc. Des dels temps antics als moderns s'han usat per tancar assentaments. Generalment les muralles es construïen per protegir una ciutat o un poble.







La vila romana era un estatge rural les edificacions formaven el centre d'una propietat agrícola a Roma Antiga.






Un museu és una institució pública o privada, amb o sense ànim de lucre, al servei de la societat i oberta al públic, que adquireix propòsits d'estudi, educació i delit col · leccions d'art, científiques, etc., Sempre amb un valor cultural.


No hay comentarios:

Publicar un comentario