lunes, 16 de marzo de 2015

Los Amantes de Zeus

Antíope

Antíope, era filla del rei Nicteo de Tebas. Es diu que la seva bellesa era tan extraordinària que fins i tot es va donar compte Zeus.
Aquest totalment hipnotitzat per la bellesa d'ella, la va deixar embarassada prenent la forma d'un sàtir. D'aquesta relació van néixer Anfión i Zeto.
Més tard seria obligada a casar-se amb Epopeo per ordre del seu pare. 






Dánae

Dánae, filla de Acrisio ; rei d'Argos, va ser tancada pel seu propi pare en una gàbia de bronze , quan una oracle li va advertir que el fill de la seva filla ho mataria.
Zeus apareixent-se en forma de pluja daurada, la va deixar embarassada de Perseo
El rei lliurant-se de tots dos; però sense ofendre als déus matant-los, els va llançar al mar en un taüt de fusta. Aquests van sobreviure , i anys més tard després de matar a Medusa i rescatar a Andrómeda, Perseo va complir la profecia matant a Acrisio.




Europa



Europa, era una dona fenícia de Tir, la quin més tard donaria el seu nom al continent.
Zeus enamorat d'aquesta, es va transformar en toro i es va barrejar amb la resta dels caps de bestiar del seu pare.
Un dia, quan aquesta passejant es va fixar en ell, i quan va ser a acariciar-ho i va notar que era mans es va muntar en ell, i ell aprofitant va fugir amb Europa en el seu llom, fins a Creta.
Allí Europa es va convertir en la primera reina de la illa. Zeus li va oferir quatre regals: un collaret fet per Hefesto, un autòmat de bronze ( Talos ), una javelina que mai fallava i un gos que mai deixava anar a la seva presa.
D'aquesta relació van néixer Minos, Radamantis i Sarpedón.




Ganímedes


Ganímedes; fill del rei de Troia. Va ser un jove príncep troyà, molt conegut per la seva bellesa, i tal era la seva bellesa que fins al mateix Zeus es va enamorar d'ell instantàniament.
Ganímedes va ser segrestat per Zeus a la muntanya Anada, en Frigia. Zeus ho va segrestar prenent forma d'àguila.
Més tard; a la muntanya Olimp, Ganímedes es va convertir en l'amant de Zeus.
Per compensar la perduda del seu fill, Zeus li va regalar a Tros dos cavalls tan veloços que podien fins i tot caminar a través de les aigües.





Leda

Estava casada amb Tíndaro, rei de Esparta, i el seu matrimoni seguia amb normalitat i sense sobresalts. Almenys, fins que es va presentar davant la bella Leda un no menys bell cigne. La jove esposa es va deixar embaladir amb la graciosa au, que en realitat era l'aparença que l'astut Zeus va triar adoptar. La parella no va tenir fills, sinó ous: quatre, per ser més exactes, que en obrir-se van donar vida a Cástor, Pólux, Helena de Troia i Clitemnestra.



No hay comentarios:

Publicar un comentario