lunes, 9 de febrero de 2015

Breve história de Grécia



LA ETAPAS EN LA HISTORIA DE GRECIA ANTIGUA



Etapa Micènica: 

Els grecs donaven el nom de *pelasgos als primers habitants del seu país. Aquests llauraven la terra i se'ls atribueixo la fundació de les més antigues poblacions. A finalitats del segle XV a. de C. es produeix una civilització de pobles més civilitzats que parlen un dialecte indoeuropeu, és a dir emparentat amb els idiomes que avui es parlen a Europa. Les inscripcions egípcies i els poemes homèrics criden a aquests pobles *aqueos i són antecessors dels Hel·lens.


Etapa fosca:

Entre el segle XIII i el XII a. de C., es van produir grans moviments de pobles en el Mediterrani oriental, des de la península grega fins a l'Àsia Menor. Cap al 1150 a. de C., va entrar en la Grècia continental un poble que ja parlava la llengua grega: els *dorios. Eren de caràcter guerrer i coneixien les armes de ferro, més forts que les de bronze.



La Civilització *Minoica o *Cretense

Es va desenvolupar a les illes de Creta, al sud de Grècia, entre els anys 3 000 i 200 a. de C.
Aquesta cultura *pre-hel·lènica, és coneguda també com Egea, *Cretense o *Minoica. Aquesta última denominació es va deure a *Minos, el llegendari rei mitològic qui forjo la grandesa de Creta.
Els seus habitants van ser ja tipificats en els jeroglífics egipcis amb la denominació de *Kafti, la traducció de la qual significaria home de les illes.
L'Illa de Creta es constitueixo en aquesta època com a centre polític i cultural mes important del Mar *Egeu.

Mapa Civilizacion Minoica Cretense

No hay comentarios:

Publicar un comentario