martes, 21 de octubre de 2014

Religió Romana

La religió privada o familiar

La religió privada o familiar està dividida e aquests deus: el Lar: déu protector de la casa, els Penats que eren dos dels cuals depenien les previsions de menjar, el Genius que es l'esperit del pater de família, la deessa Juno, protectora de les dones de la família i els Manes, les ànimes dels difunts de la família.




La religió popular

Els deus més venerat en el poble eren els deus agraris perqué eren pobles camperols on la gent vivia del camp. Deesa important: Ceres, identificada amb la Deméter grega de ser la protectora de les collites. Es clelebren festes al llarg de l'any en honor a cadascuna de les deeses i divinitats que ajudaven a sortir endevant a els camperols.




La religió oficial

En la religió oficial es van anar configurant dotze grans déus en total, que són els que habitaben al Olimp es van establir parelles entre ells. L’unic que no es va identificar amb cap déu llatí va se Apol.lo. Com a festes tenien les feriae, i els ludi. També tenien col.legis amb sacerdots importants on predicaven per als déus , els majors col.legis eren els flamines I els pontifices.






No hay comentarios:

Publicar un comentario