martes, 9 de diciembre de 2014

EL RETORNO DE LOS GUERREROS DE TROYA

  • A quin home es refereix el text? Doneu algun exemple de la seva astúcia. Quant de temps va estar errant? Va aconseguir salvar la vida i la dels seus companys i tornar a la pàtria?

Ulisses és el principal personatge de la famosa Odissea d'Homer, on demostra la seva gran astúcia. Un dels exemples seria quan van passar ell i els seus homes per on hi havia les sirenes i els va dir als seus homes que es tapessin les orelles per no caure embruixats davant seu cant encara que ell va fer que li lliguessin al pal per sentir-les. Un altre dels exemples de la seva gran astúcia és quan està en la terra dels ciclops on s'emborratxa al ciclop que li tenia presoner a ell i als seus companys per així poder fugir i, en la seva fugida, va arribar a deixar cec.
Després de guanyar la guerra de Troia, va decidir tornar a Ítaca però va estar errant durant deu anys.

Al llarg del temps va anar perdent homes i abans de poder arribar a Ítaca van morir tots menys ell ja que Caribdis va crear un remolí i sol va sobreviure Ulisses, que gràcies a l'ajuda dels de Esqueria va arribar a Ítaca.


  • Narreu breument una de les aventures, en què va ser ajudat per un déu.

En una de les tantes penalitats creades per Posidó, hi va haver un moment en que en una de les tempestes que va crear el va enviar molt lluny d'Ítaca i va arribar en una illa en la qual el guardià dels vents el va ajudar donant-li una bossa (plena de tots els vents) per poder usar-lo per tornar a Ítaca, encara que per culpa dels homes d'Ulisses això no va passar ja que pensant que hi havia algun tresor la van obrir i els vents de la borsa els van enviar molt més lluny d'Ítaca.

  • Menelao i Neoptólemo  tornen als seus regnes amb  diversa fortuna. quin paper van tenir a la Guerra de Troia i  com va ser la seva tornada (NOSTOI)

En la guerra de Troia, Menelao, va portar amb si moltíssimes naus per ajudar en la batalla i va participar en la part d'amagar dins del Cavall de Troia. En el seu retorn, va discutir amb Agamèmnon però va poder tornar al costat Helena (o això diuen algunes versions).
Mentre que Neoptólemo va fer diferents tasques i se li va recompensar lliurant a Andròmeda entre altres coses. El seu retorn és que no va tornar a casa sinó que va anar a Ftia amb el seu avi i més tard es va casar amb Hermione encara que no van tenir fills, però en canvi amb Andròmeda va tenir un anomenat Moloso.